Cybersecurity Bewustzijn test

Wat is Cybersecurity Bewustzijn?

Security bewustzijn is ook wel bekend als cyber awareness, ibewustzijn en veiligheidsbewustzijn. Deze termen staan voor de mate waarin werknemers bewust zijn van de gevaren met betrekking tot informatiebeveiliging en hoe cyberincidenten voorkomen kunnen worden. Het is een proces om het gedrag van mensen te veranderen om zo incidenten te voorkomen.

Waarom Cybersecurity Bewustzijn?

Een goede IT beveiliging begint bij een veilig ingericht proces en technische maatregelen, zoals een goede firewall. Echter worden de succesvolle cyberaanvallen vaak veroorzaakt door nalatigheid en/of onwetendheid van medewerkers. Werknemers klikken op phishinglinks, verliezen USB-sticks of delen onbewust informatie met ongeautoriseerde personen. Dit zijn allemaal voorbeelden van cyberincidenten die negatieve effecten kunnen hebben op de organisatie en voorkomen hadden kunnen worden indien de werknemer cybersecurity bewust was.

Test jouw werknemers op Cybersecurity Bewustzijn

Om Cybersecurity Bewustzijn bij jou en jouw medewerkers te testen, hebben wij een Cybersecurity Bewustzijn test ontwikkeld. In een digitale omgeving ontvang jij een test waarin jij jouw kennis en die van je medewerkers kan beoordelen. De test is erop gericht om medewerkers bewust te maken van de bijdrage die zij leveren aan de digitale veiligheid van de organisatie waarvoor zij werken. Zo komt jouw organisatie weer een stapje dichter bij een “veilige” IT-omgeving!

Image

Deze test biedt

  • Een krachtig middel om medewerkers op verschillende onderwerpen te toetsen;
  • De test kan worden uitgevoerd op het moment dat voor de uitvoerende het beste uitkomt;
  • Een review moment waarin een toelichting per vraag wordt gegeven;

Cyber security risico's

People
80%
Process
15%
Technology
5%
Bewustwording kun je trainen!

Vraag hier de cybersecurity bewustzijn test aan