Over de partners

Image
Hoek en Blok.IT is de IT dienstverlener van Hoek en Blok. IT Security specialisten, ethical hackers, privacy specialisten en Register IT Auditors, wij helpen je om IT optimaal in te richten en de risico’s onder controle te houden. Ervaren krachten die de no-nonsense mentaliteit van bedrijven begrijpen. Hoek en Blok ondersteunt haar klanten over de volle breedte van de bedrijfsvoering, waarbij IT een onmisbare schakel betreft.

Onze visie
Ondernemen wordt steeds complexer. Het begint met een goed idee, kwaliteit, een gedegen aanpak, hard werken. Het bedrijf groeit en voor je het weet gaat de meeste tijd en aandacht in allerlei randzaken zitten. Belangrijke randzaken, dat wel. Maar het leidt af van het échte ondernemen en het verder groeien. Daar helpen wij bij, ook als het gaat om het maximale uit IT te halen.

Ontzorging
Rust en ruimte zijn onmisbaar voor ondernemers die hun bedrijf willen laten floreren. Door de kracht van onze gebundelde kennis op het gebied van accountancy, juridische zaken, human resources, fiscaliteiten, bedrijfsfinanciering, IT-advies en subsidies kunnen wij die rust en ruimte voor ondernemers creëren en vasthouden. Zodat ondernemers zich kunnen focussen op wat zij het liefste doen: ondernemen.

Hoek en Blok IT helpt bedrijven om IT voordelen maximaal te benutten en tegelijkertijd grip te houden op risico’s zoals beveiliging en uitval van IT. IT grijpt op vrijwel alle onderdelen van een bedrijf in. Maar is de continuïteit van deze systemen wel geregeld? En krijgen hackers en malware geen kans om uw systemen te besmetten? En wat als dit wel gebeurt? Onze security experts brengen risico’s in kaart en helpen verder.

Lees meer over Hoek en Blok
Image

VitrumNet exploiteert het regionale Breedband Drechtsteden glasvezelnetwerk voor bedrijven en instellingen. Dit netwerk is in 2005 ontstaan en bedient inmiddels de gehele regio in o.a. Barendrecht, Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht, Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem en Leerdam.

Daarnaast zijn er een groot aantal verbindingen naar aansluitende netwerken, datacenters en directe, redundante koppelingen met centrale knooppunten in Amsterdam. Het glasvezelnetwerk is een volledig open netwerk waar alle aanbieders en afnemers op aan kunnen sluiten. Met de vezels als basis wordt in samenwerking met een reeks regionale partners een groot aantal digitale diensten en toepassingen aangeboden. Doordat gebruik gemaakt wordt van een solide infrastructuur zijn deze diensten veilig en schaalbaar.

VitrumNet en Cyber Netwerk Drechtsteden
VitrumNet is actief deelnemer in het Cyber Netwerk Drechsteden initiatief. Bedrijven en organisaties worden meer en meer afhankelijk van digitale diensten. Gebruik maken van digitale diensten is niet langer een keuze: bedrijfsvoering is nagenoeg onmogelijk zonder digitale componenten. Naast kansen en mogelijkheden brengt “cyber” ook risico’s en gevaren met zich mee. VitrumNet vindt het belangrijk om bij te dragen aan de informatievoorziening en kennisdeling rondom deze thema’s. Voor het regionale karakter van Cyber Netwerk Drechtsteden sluit goed aan bij het werkgebied van VitrumNet.

Lees meer over VitrumNet
Image

HBO Drechtsteden is maatwerkhogeschool. Daaronder verstaan we dat ieder individu en ieder bedrijf zijn eigen specifieke vragen heeft. Die vragen op het gebied van optimaal functioneren mee helpen te beantwoorden is onze uitdaging. Het opleidingsprogramma dat HBO Drechtsteden ontwikkelt is daarom geen standaardoplossing, maar op maat gemaakt. In de markt zien we een groot aantal verschillende ontwikkelingen die gelijktijdig plaatsvinden en zich in een hoog tempo voltrekken.

Grote technologische ontwikkelingen met hoge impact, nieuwe verdienmodellen, opschaling van personeel door robotisering en automatisering, mondialisering van handel en ontwikkelingen op het gebied van e-learning toepassingen. Al deze ontwikkelingen komen tegelijk, bieden talloze nieuwe kansen en roepen tegelijk belangrijke vragen op. De omgeving verandert, het werk verandert en de medewerker voegt alleen waarde toe als hij of zij investeert in ontwikkeling van zijn of haar competenties. HBO Drechtsteden biedt op bachelor en post-bachelor niveau trajecten aan die we met, door en voor het bedrijfsleven ontwikkelen en uitvoeren.

Lees meer over HBO Drechtsteden
Image

Om concurrerend te blijven is innovatie voor Nederland van groot belang. Uitdagingen zoals bijvoorbeeld energietransitie, vergrijzing, mobiliteit en verstedelijking, vragen om creatieve oplossingen. De overheid ondersteunt organisaties en samenwerkingsverbanden die innoveren met diverse subsidieregelingen. Het Nederlandse topsectoren beleid en het Europese Horizon 2020 programma, geven aan welke regelingen er bestaan en hoe het “subsidielandschap” er de komende jaren uit gaat zien.

Bekend zijn regelingen zoals de wbso, innovatiebox, innovatiekrediet, de MKB innovatieregeling Topsectoren en de demonstratieregeling klimaattechnologie en innovatie (DKTI). Op basis van de plannen van onze klanten, identificeren we tijdig relevante subsidies, verzorgen we de aanvragen en regelen we alle administratieve verplichtingen. Full service met IMC. Een gezonde portie opportunisme en ondernemerschap hoort daar bij!

Sinds jaren is IMC in de rol van subsidie partner, betrokken bij regionale projecten zoals het Flow Center of Excellence bij de Duurzaamheidsfabriek. Recent is in nauwe samenwerking met de H2 innovatietafel Drechtsteden, de ontwikkeling van het eerste waterstoftankstation langs de A16 gestart.

IMC en Cyber Netwerk Drechtsteden
De Drechtsteden vormen samen met Gorinchem en de BAR regio de vijfde stad van Nederland. Het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid werken hier nauw samen om economische en maatschappelijke ambities te kunnen realiseren.

Digitalisering is niet meer weg te denken. Het is dé kritische factor voor vernieuwing en efficiency verbeteringen. Naast de impact die dit heeft op de arbeidsmarkt en de opleiding van mensen, is het vertrouwen in de veiligheid van digitalisering essentieel. Dit is de reden waarom IMC in samenwerking met HBO-Drechtsteden, VitrumNet en Hoek & Blok IT Diensten, het Cyber Netwerk Drechtsteden hebben opgezet. IMC is binnen het project verantwoordelijk voor het project management, de contacten met het landelijke Digital Trust Center en het Ministerie van Economische Zaken en klimaat (de subsidieverstrekker). Verder informeren wij stakeholders over komende subsidieregelingen die aansluiten op het thema digitalisering.

Lees meer over IMC

Vraag hier gratis onze Toolkit aan