3 februari: Webinar KNVI over ransomewareaanval op Universiteit van Maastricht

De Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatiespecialisten (KNVI) organiseert op 3 februari een bijzonder interessante online bijeenkomst met de de CIO van de Universiteit van Maastricht.

197.000 euro aan losgeld

Op 23 december 2019 gijzelden hackers data van verschillende systemen van de universiteit. Uiteindelijk werd € 197.000,-  losgeld betaald.
Hoewel de universiteit inderdaad vatbaar was voor deze hack, oordeelde het Ministerie van Onderwijs dat er een goede respons is geweest op de aanval.

In gesprek met Michiel Borgers, CIO van de universiteit

Tijdens de online bijeenkomst vertelt de CIO van de Universiteit van Maastricht Michiel Borgers Michiel wat hij geleerd heeft van deze aanval en hoe de universiteit zich nu beter heeft voorbereid.

Eveneens als spreker aanwezig: Maarten Souw

Maarten is Security Officer bij AFM. Hij kan – zoals hij zelf met een knipoog zegt – geen al te grote geheimen delen en spreekt (ook) op persoonlijk titel. Wel kan hij de uitdagingen van de CIO vanuit diverse prikkelende invalshoeken toelichten. Met zijn ruime ervaring binnen security schetst hij een duidelijk beeld van de verschillende bedreigingen die er zijn.

Aanmelden kan nog, maar je dient er wel snel bij te zijn.