De aantallen blijven ook ons verrassen

We troffen een interessant artikel aan in de Computable. Het is, om voor de hand liggende redenen, zeker niet onze gewoonte om content uit advertorials over te nemen. Maar in dit geval willen we onze leden toch graag op dit artikel attent maken. Wij denken namelijk dat de feitelijke inhoud interessant genoeg is om door ons onder de aandacht gebracht te worden.

Menselijke fouten en gebrek aan bewustzijn vormen grootste risico

De opstellers van het artikel geven aan dat uit, door Censuswide uitgevoerd onderzoek onder 150 CSO’s en CISO’s in nederland, is gebleken dat bijna twee derde (61%) van de CSO’s en CISO’s menselijke fouten en gebrek aan veiligheidsbewustzijn als grootste IT-beveiligingsrisico’s noemt.

Verstrekkende gevolgen voor bedrijven

Cyberaanvallen kunnen verstrekkende en rampzalige gevolgen hebben voor bedrijven, zowel op financieel vlak als wat betreft de reputatie. Uit het onderzoek bleek dat een afname van het aantal klanten (49%) en financiële schade (41%) de belangrijkste gevolgen waren voor organisaties in Nederland in de afgelopen twaalf maanden, gevolgd door zakelijke en operationele schade (39%).

“Gedateerde systemen en menselijke fouten zijn de belangrijkste oorzaken voor kwetsbaarheden”

Het artikel, waarin de link naar het rapportis opgenomen is vinden op:
https://www.computable.nl/artikel/advertorial/sponsor-artikelen/6944030/6474655/merendeel-nederlandse-bedrijven-vorig-jaar-slachtoffer-van-cyberaanval.html

Bron: sponsor artikel uit Computable
Disclaimer: bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.