HBO Drechtsteden start met post-hbo module Cyber Security Fundamentals

HBO Drechtsteden start in september met een bijzonder interessante cursus in het kader van Leven Lang Ontwikkelen (LLO).

Cyber Security Fundamentals

Op 13 september start, in samenwerking met Cyber Netwerk Drechtsteden en Microsoft partner Cyber7, de cursus Cyber Security Fundamentals.

Leg nu de basis om je informatiebeveiliging op orde te brengen

Er gaat bijna geen dag voorbij of we lezen wel iets in de media over cybercrime. Het onderwerp is actueler dan ooit. We werken langer en vaker in de cloud en worden vaker geconfronteerd met onze kwetsbaarheid binnen de huidige digitale samenleving. De behoefte binnen organisaties aan actuele kennis op dit gebied is groot.

Deze module legt de basis om de cyberweerbaarheid en de informatiebeveiliging binnen je  organisatie op orde te brengen. Je maakt kennis met de vele aspecten van cybersecurity en leert zelfstandig risico’s en kwetsbaarheden in kaart te brengen en deze bespreekbaar te maken binnen de organisatie. De module leidt op tot het officiële SC-900 Microsoft examen. Hierin komen zaken aan de orde als Security, Compliance en Identity, Identity Access Management, Security en compliance oplossingen in Azure en Microsoft 365. De module is sterk praktijkgericht: de opgedane kennis en ervaring kunnen direct in de praktijk worden toegepast.

Voor iedereen die zich wil wapenen tegen cybercriminaliteit

Cybercriminaliteit richt zich zowel op grote bedrijven als op het MKB. Letterlijk iedereen kan aan de beurt komen. Deze module is dan ook voor iedereen interessant die zichzelf en de organisatie tegen de gevaren van cybercriminaliteit wil wapenen, van CEO en Informatieverantwoordelijke tot zelfstandig ondernemer.