HBO Drechtsteden start in november met module Cyber Security Fundamentals

HBO Drechtsteden start half november met een bijzonder interessante cursus in het kader van Leven Lang Ontwikkelen (LLO).

Cyber Security Fundamentals

Op 15 november start, in samenwerking met Cyber Netwerk Drechtsteden en Microsoft partner Cyber7, de cursus Cyber Security Fundamentals.

De opleiding is voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp Cybersecurity en die op zoek is naar praktische handvatten om de cyberproblematiek binnen de organisatie bespreekbaar te maken én de bewustwording te vergroten. Een specifiek technische achtergrond is niet perse noodzakelijk. Interesse in, en ervaring met, ICT wel. Ook wanneer je binnen de organisatie een (operationele) rol hebt op het gebied van informatie- en procesbeveiliging biedt deze module je de nodige handvatten om de cybersecurity op orde te krijgen. 

Neem zelf het initiatief om je informatiebeveiliging op orde te brengen

Er gaat geen dag voorbij of we lezen wel iets in de media over cybercrime. Het onderwerp is actueler dan ooit. We werken langer en vaker in de cloud en worden vaker geconfronteerd met onze kwetsbaarheid binnen de huidige digitale samenleving. De behoefte binnen organisaties aan actuele kennis op dit gebied is groot.

Deze module legt de basis om de cyberweerbaarheid en de informatiebeveiliging binnen je organisatie op orde te brengen. Je maakt kennis met de vele aspecten van cybersecurity en leert zelfstandig risico’s en kwetsbaarheden in kaart te brengen én deze bespreekbaar te maken binnen de organisatie. De module leidt op tot het officiële SC-900 Microsoft examen. Hierin komen zaken aan de orde als Security, Compliance en Identity, Identity Access Management, Security en compliance oplossingen in Azure en Microsoft 365. De module is sterk praktijkgericht: de opgedane kennis en ervaring kunnen direct in de praktijk worden toegepast.

Voor iedereen die zich wil wapenen tegen cybercriminaliteit

Cybercriminaliteit richt zich zowel op grote bedrijven als op het MKB. Letterlijk iedereen kan aan de beurt komen. Deze module is dan ook voor iedereen interessant die zichzelf en de organisatie tegen de gevaren van cybercriminaliteit wil wapenen, van CEO en Informatieverantwoordelijke tot zelfstandig ondernemer.