Mooi initiatief: campagne Hackshield

Graag nemen we onderstaand persbericht van de Gemeente Hendrik Ido Ambacht hier over. Hendrik-Ido-Ambacht, 11 december 2020.

Lancering campagne HackShield

Vandaag startte de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht met de campagne voor het regionale HackShield project. Met deze campagne willen we jongeren bewust maken van de gevaren van criminaliteit die online plaatsvindt.

HackShield leert kinderen over de online wereld


De VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam is dit najaar gestart met de regionale uitrol van het project HackShield Future Cyber Heroes. Naast Hendrik-Ido-Ambacht doen ook de volgende gemeenten mee aan dit educatieve project: Brielle, Dordrecht, Gorinchem, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Krimpen aan den IJssel, Nissewaard, Rotterdam en Westvoorne. HackShield laat kinderen van 8 tot en met 12 jaar via een spelprogramma kennismaken met de online wereld. Burgemeester Jan Heijkoop: “Het is goed dat jongeren op jonge leeftijd bewust leren omgaan met de gevaren van online criminaliteit. Cybercriminaliteit is echt een probleem van deze tijd. HackShield maakt kinderen via hun platform digitaal weerbaar. Wij ondersteunen dit initiatief van harte.”

Kom in actie!

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem. Daarom zijn we op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken. Tijdens het spelen van de game gaan de kinderen in fictief gesprek met hackers en experts om samen oplossingen te vinden voor problemen zoals cyberpesten, online privacy, digitale veiligheid en datalekken.

Weerbaar en bewust

Zo worden kinderen niet alleen weerbaarder, maar zorgen zij ook voor bewustwording bij hun naasten. Kinderen kunnen zo anderen op hun beurt ook helpen. Daarom vragen we hen om Cyber Agent in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht te worden. Dit kan door HackShield online te spelen op www.joinhackshield.nl of door de app voor smartphone/tablet te downloaden. De beste Cyber Agents uit de gemeente worden aan het eind van de campagne (voorjaar 2021) officieel gehuldigd door de politie en de burgemeester. Samen zorgen we voor een veilige online wereld.


Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Daphne Noij, adviseur bestuurscommunicatie bij de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, telefoonnummer (06) 40 12 95 00, of e-mail dc.noij@h-i-ambacht.nl