Congres voor ondernemers over cybercriminaliteit

Online criminaliteit zoals fraude, oplichting en hacken neemt toe. Ook ondernemers zijn hiervan steeds vaker slachtoffer. Speciaal voor hen is er op dinsdag 29 november van 18.45 tot 20.00 uur een cybercrimecongres in het Postillion hotel Dordrecht. Ondernemers uit de Drechtsteden kunnen gratis deelnemen. Gespreksleider is misdaadjournalist Kees van der Spek. Samen met de Dordtse wethouder van economie Maarten Burggraaf opent hij het congres om 18.45 uur.

Programma

De deelnemende ondernemers staat een gevarieerd programma te wachten. Een vertegenwoordiger van ROC Mondriaan legt uit wat een aanval met ransomware voor deze onderwijsinstelling heeft betekend. Een cybercrimespecialist vertelt over risico’s en maatregelen en de politie gaat in op de aanpak van cybercriminelen en het doen van aangifte. Tot slot staat een paneldiscussie op het programma. De aanwezige ondernemers kunnen dan hun vragen stellen aan de sprekers en aan een verzekeringsspecialist.

Goede informatie belangrijk

Het congres is een initiatief van het regionaal Platform Veilig Ondernemen (PVO) en de Drechtsteden gemeentes. De praktijk wijst uit dat ondernemers die slachtoffer worden van cybercrime vaak onvoldoende maatregelen hebben genomen om hun bedrijf hiertegen te beschermen. Daarom vinden PVO en gemeente het belangrijk om ondernemers van goede informatie te voorzien. Niet voor niets draagt het congres de titel ‘Better safe than sorry’.

‘Een gewaarschuwd mens telt voor twee’

,,De online wereld ontwikkelt zich razendsnel en biedt ondernemers veel kansen. Helaas staan daar risico’s tegenover. Veel bedrijven hebben die al aan den lijve ondervonden. Daarom is het goed dat we opnieuw dit congres organiseren. Ondernemers krijgen er prakische informatie die ze in hun bedrijf kunnen toepassen. Een gewaarschuwd mens telt nog altijd voor twee”, aldus wethouder Burggraaf.

Ondernemers kunnen zich aanmelden via https://bettersafethansorry.nu/