CVV helpt ondernemers bij cybersecurity

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) organiseert congressen voor ondernemers en hun medewerkers om digitaal veiliger te worden. Deze worden onder meer gehouden op 3 februari 2020.

Tijdens de congressen krijgen ondernemers praktische handvatten om cybersecurity te vergroten. “Digitale veiligheid begint allereerst met voorlichting over online gedrag.” Dat waren de woorden van Joost Pol, CEO van het IT security bedrijf Certified Secure, tijdens een eerdere editie van het Cybercongres in Rotterdam. Hij benadrukte: “Je kunt nog zoveel antivirusprogramma’s hebben, maar als een medewerker een keer op een verkeerde link klikt, kan die hele investering voor niets zijn geweest.”

John van den Heuvel in Rotterdam

Op dinsdag 8 oktober was er van 16.00 tot 20.00 uur opnieuw een bijeenkomst in Rotterdam in samenwerking met de gemeente Rotterdam. Op dit congres nam misdaadjournalist John van den Heuvel ondernemers mee in de wereld van digitale veiligheid. Een hacker, het cyberteam van de politie en een cyberslachtoffer gaven een inhoudelijke bijdragen. De bijeenkomst vondt plaats in De Kuip in Rotterdam.

Op woensdag 23 oktober van 18.00 tot 22.00 uur organiseerde de gemeente Breda in samenwerking met het CCV het cybercongres: ‘Ik ben toch niet hack?!’ in het NAC-stadion in Breda. Ondernemers, overheid en burgers werden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybercrime en vooral: wat kun je zelf doen om weerbaar(der) te worden.

Deze bijeenkomst bracht je alles bij over digitale (on)veiligheid. Weten hoe hacken werkt? Joost Pol liet het je met eigen ogen zien. Heb je het idee dat het jou nooit zal overkomen? Xander Koppelmans heeft daar andere ideeën bij. Wat nou als je het tóch overkomt? (Cyber-)Officier van Justitie Yolanda van Setten vertelde je wat justitie dan kan doen. Tot slot sloot CCV-directeur Patrick van den Brink samen met de gemeente de bijeenkomst af: hoe gaan we nu samen op weg naar een digitaal veilige stad? Een hapje en drankje is verzorgd en je gaat niet met lege handen naar huis!

Op dinsdag 29 oktober voerde misdaadverslaggever Peter R. de Vries in Hellevoetsluis het woord over cybercrime en digitale veiligheid. Het congres werd georganiseerd door de gemeenten Hellvoetsluis, Brielle, Westvoorne, Nissewaard en Goeree-Overflakkee. Tijdens deze bijeenkomst werd er ook een bijdrage geleverd door een hacker, het cyberteam van de politie en een slachtoffer van cybercrime. Het congres begon om 16.00 uur en eindigde rond 20.00 uur.