Het DTC lanceert de Basisscan Cyberweerbaarheid

Het Digital Trust Center (DTC) lanceert vandaag de Basisscan Cyberweerbaarheid. Hiermee kunnen ondernemers zelf op een laagdrempelige manier in korte tijd hun digitale veiligheid doorlichten en verbeteren. Dit is hard nodig, één op de vijf bedrijven heeft jaarlijks te maken met een cyberincident. Dit leidt bijvoorbeeld tot diefstal van data of zelfs financiële schade.

De scan is een praktisch hulpmiddel waarmee ondernemers in zo’n vijf minuten de digitale veiligheid van hun bedrijf kunnen doorlichten. Op basis van 25 stellingen, bijvoorbeeld over het gebruik van een wachtwoordmanager en het maken van back-ups, krijgt de gebruiker een rapport met praktische tips om de digitale weerbaarheid zelfstandig te verbeteren. De stellingen zijn gerelateerd aan de vijf basisprincipes van veilig digitaal ondernemen: inventariseer kwetsbaarheden, kies veilige instellingen, voer updates uit, beperk toegang en voorkom virussen en andere malware.

Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) over de Basisscan: “Voor het benutten van alle economische kansen is het noodzakelijk dat ondernemers hun cyberveiligheid op orde hebben en hun klanten hierin vertrouwen hebben: zonder veiligheid is online ondernemen niet mogelijk. De Basisscan Cyberweerbaarheid is een goede en snelle ondersteuning, zeker voor kleinere bedrijven, om een beeld te krijgen van hun digitale veiligheid en biedt advies hoe deze te verbeteren.”

Klik hier om naar de Basisscan te gaan. 

Bron: digitaltrustcenter