Cybercrime opgenomen in inboedelverzekering

Mensen met een inboedelverzekering bij Aon zijn vanaf dinsdag verzekerd tegen cybercrime als online identiteitsdiefstal en digitale gijzeling. De verzekeraar neemt het op in de standaardpolis.

Gedekt zonder aanvullende verzekering

Aon is de eerste aanbieder in Nederland waarbij geen aanvullende verzekering hoeft te worden afgesloten om jezelf te beschermen tegen online diefstal. Zo’n 157.000 huishoudens hebben een inboedelverzekering bij Aon.

Cybercriminaliteit neemt toe, fysieke inbraken nemen af

Met het besluit wil de verzekeraar inspelen op de toename van cybercriminaliteit en de afname van onder meer inbraken. Uit de Veiligheidsmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat Nederlanders de afgelopen jaren steeds vaker slachtoffer worden van digitale criminaliteit. Het aantal incidenten nam nog sterker toe tijdens de coronacrisis.

De verzekeraar schrijft in een verklaring dat “de tijden dat een inbreker ‘s nachts met een koevoet aan de achterdeur stond, grotendeels voorbij zijn”. De verzekering biedt een dekking van maximaal 5000 euro per jaar voor mensen die slachtoffer zijn geworden van digitale criminaliteit. Ook biedt de verzekeraar een hulplijn voor mensen die advies willen inwinnen.

Bron:https://nos.nl/artikel/2346211-eerste-verzekeraar-neemt-cybercrime-op-in-standaard-inboedelverzekering.html