Geen woorden maar daden in cyberweerbaarheid: participeren in FERM kosteloos uitproberen

Bron: ferm-rotterdam.nl

Actief zijn op het gebied van cyberweerbaarheid is belangrijker dan ooit. We leven in chaotische tijden, met een aanhoudende toename van complexiteit van cyberincidenten. Die kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor organisaties, hun klanten én hun partners in de keten – en daarmee voor het gehele gebied van haven en industrie. We moeten stappen zetten. En dat gaat effectiever vanuit samenwerking. FERM is recent in staat geweest om subsidie aan te trekken waarmee we de hoeveelheid deelnemers aan onze community kunnen gaan verhogen.

Dat doen we door vitale bedrijven de mogelijkheid te bieden om participantschap tot eind juni 2023 uit te laten proberen, waardoor de bijdrage voor het gehele kalenderjaar gehalveerd wordt.

Onderdeel van de dienstverlening is een FERM Cyberweerbaarheidsscan ter waarde van 1.500 euro. Ook verkrijgen deelnemers als onderdeel van het participantschap een ‘voucher’ ter waarde van 500 euro die bij een leverancier uit het portfolio van FERM besteed kan worden aan bijvoorbeeld een awareness training, het laten uitvoeren van een scan of pentest, en support of certificering. 

Wat krijg je als participant van FERM?

  • cyberweerbaarheidsscan plus advies voor het verhelpen van kwetsbaarheden;
  • een drietal introductietrainingen cyber;
  • handvatten voor incident response planning en cybercrisisoefening;
  • voucher om (gezamenlijk) diensten in te kopen nav jouw behoefte;
  • toegang tot ons netwerk – de community – om samen de cyberweerbaarheid te verhogen;
  • actuele dreigingsinformatie, van zowel het NCSC als niet-overheidsorganisatie zoals de vrijwillige hackers van de DIVD (plus, dit omvat optioneel ook informatie specifiek op jouw IP-adressen of domeinnamen);
  • advies voor het afwenden van dreigingen; onze moderator gaat in op de grootste dreigingen in artikelen op het portal alsook op specifieke vragen van de participanten.

De ambitie van cyberweerbaarheid

“De haven en industrie hebben een uitdaging. En daarmee hebben we een ambitie in de groei voor cyberweerbaarheid voor 2023 en verder”, zegt Evelien Bras, directeur van stichting FERM.

“Bedrijven kunnen tot eind juni 2023 kosteloos kennismaken met de sterk groeiende community. Uiteraard worden onze bestaande leden daarbij niet vergeten; zij krijgen een uitbreiding op de bestaande vouchers ter waarde van 1.500 euro voor inkoop van diensten vanuit het FERM-portfolio. Op deze manier stellen wij iedereen in staat om nog een stap te zetten in de groei van cyberveiligheid.”

Cyberweerbaarheid op verschillende onderwerpen

Lid worden van FERM is belangrijk voor de cyberweerbaarheid van de Rotterdamse haven en industrie. We leven in onzekere tijden, met een aanhoudende toename van dreigingen die verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor organisaties. Naast de dreiging uit Rusland die begin dit jaar voelbaar was, waren er incidenten bij olieterminals en specifieke cyber-haven-problemen zoals storage spoofing.

Daarnaast heeft het havengebied ook in toenemende mate last van het vermengen van de onder- en bovenwereld. Dit heeft ook een digitale vorm, zoals recent in de media is gekomen naar aanleiding van een incident in de haven van Antwerpen. Het lijstje houdt met deze eerste voetnoten niet op.

“Ga deelnemen, word participant en help jouw organisatie in cyberweerbaarheid en tevens daarmee de gehele keten in haven en industrie veilig. Het is noodzakelijk tegen cyberdreigingen en de alledaagse risico’s van onze sterk gedigitaliseerde samenleving.”

Samen staan we FERM

Alleen samen kunnen we de cyberweerbaarheid naar een hoger niveau tillen. In 2021 is daarom de basis van de dienstverlening van FERM opgezet met betrekking tot de nulmeting, de cyberweerbaarheidsscan én het delen van dreigingsinformatie met dank aan onze samenwerking met het DTC (Digital Trust Centre) en het NCSC (Nationaal Cyber Security Center).

In 2022 hebben we diverse nieuwe samenwerkingen gesloten, waaronder recent met het Nederlands Security Meldpunt, en gaan we ons gezamenlijk voorbereiden op de komende Europese wet- en regelgeving, waar we vanuit de plannen met CYRA alvast mooie stappen in hebben gezet. Lees daarom ook ons verslag van het recente NIS2-event.

We kijken uit naar alles wat we gezamenlijk in 2023 kunnen gaan realiseren!

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer patches en let op phishing mails. En -voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven- sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen en vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen. Dat blijkt in de praktijk erg nuttig te zijn voor bedrijven van klein naar groot, van mkb (zonder eigen IT) tot aan de grote multinationals.

Participeren in FERM is nu tijdelijk kosteloos uit te proberen!

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden.

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter